Έχει ο Έλληνας καλό χαρακτήρα;

Αφορμή για τον τίτλο είναι οι αντιδράσεις των οργισμένων καταναλωτών απέναντι στο κόψιμο των ιδιωτικών καναλιών από την On.

Επειδή πληρώνουν  το φοβερό ποσό των 3 Ευρώ το μήνα, οι περισσότεροι συνδρομητές της, από αυτά που διαβάζω, απαιτούν από την On να πάρει θέση (την έχει πάρει ήδη στις εικόνες που βλέπει  κανείς αντί για τα ιδιωτικά κανάλια) και την θεωρούν βασική υπεύθυνη για την κατάσταση.

Τα κανάλια δεν φταίνει σε τίποτα! Το ό,τι η on έκανε την πάπια τόσο καιρό μάλλον για να παρέχει ό,τι παρείχε με 3 Ευρώ, δεν το σκέφτεται κανείς.  Το ό,τι η ενέργεια των καναλιών είναι εναντίον του τηλεθεατή, επίσης δεν το επισημαίνει κανείς. Πλερώνω κύριε, και απαιτώ!

Αλλά έτσι είναι  ο Έλληνας, ένας θρασύδειλος μπουχέσας. Θέλει να κρατάει τα κεκτημένα, άσχετα από το πόσο άδικα ή παράνομα είναι (βλέπε κλειστά επαγγέλματα, μισθολογικές ανισότητες στο δημόσιο, αυθαίρετα…..), αλλά δεν θέλει να απαιτεί συλλογικά. Αφού «πλερώνει» θα πρέπει όποιος εισπράτει, να του στήνει κώλο αλλιώς ο Έλληνας, γκρινιάζει.

Γκρινιάζουμε για την ακρίβεια, αλλά δεν οργανωνόμαστε σαν καταναλωτές. Προτιμούμε να μυξοκλαίμε στην τηλεόραση. Φυσικά δεν πατάμε στα εκπτωτικά super market.

Γκρινιάζουμε για την υγεία, αλλά δίνουμε το βιβλιάριο στον φαρμακοποιό για να κλέψει τα ταμεία και εμείς να πάρουμε depon δωρεάν.

Γκρινιάζουμε για την παιδεία, αλλά ως τηλεορασόπληκτος και βλάκας λαός, δεν θέλουμε να αλλάξει κάτι.  Αξιολόγηση δεν θέλουμε πουθενά. Είναι κακό πράγμα. Φυσικά δεν θέλουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι προτιμότερο να στέλνουμε τα βλαστάρια μας στο εξωτερικό. Τα τεχνικά επαγγέλματα θεωρούμε πως είναι για τους ηλίθιους, εμείς θέλουμε να είναι τα παιδιά μας διευθυντές και να τα ξύνουν όλη μέρα. Λες και είναι κακό να είναι κανείς καλός υδραυλικός ή καλή μοδίστρα.

Γκρινιάζουμε για την ανεργία, αλλά κανείς δεν ενθαρρύνει το παιδί του να κάνει κάτι μόνο του. Θέλουμε να μπουν όλοι στο δημόσιο, αφού είμαστε σοσιαλιστές όπου μας βολεύει. Φυσικά δεν θέλουμε να πληρώνουμε φόρους και δεν ζητάμε αποδείξεις από παντού, αλλά το κράτος πρέπει να γεννάει λεφτά.

Γκρινιάζουμε για την διαφθορά των πολιτικών, αλλά θέλουμε την νομιμότητα,  θέλουμε και το αυθαίρετο μας.  Εννοείται πως θα αγοράσουμε οικόπεδο σε πρώην δασική έκταση.

Γκρινιάζουμε για τα διόδια, αλλά κανένας δεν απαιτεί να πληρώνουμε ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουμε. Φυσικά κινούμαστε στην αριστερή λωρίδα, καθώς και στην δεξιά.

Επειδή έχουμε υψηλό IQ σαν λαός, θα λαδώσουμε τον γιατρό για να μας…προσέξει, ακόμα κι αν δεν το ζητήσει (λες και είναι δυνατόν να κάνει άλλη δουλειά σε εμάς) και εαν μας εκβιάσεις κιόλας, δεν θα τον καταγγείλουμε.

Θα πετάξουμε τα κουτάβια μας όπου βρούμε, γιατί να πληρώνουμε στείρωση;

Θα πετάξουμε ό,τι θέλουμε στην ανακύκλωση, άλλωστε ο διαχωρισμός των απορριμάτων είναι η δουλειά του προσωπικού στα κέντρα ανακύκλωσης. Δεν πειράζει εαν ψοφήσουν.

Θα  ξεζουμίσουμε τους τουρίστες, τι κι αν δεν επιστρέψουν;

Είμαι βέβαιος πως στην περίπτωση της on, μάλλον θα την έχουν πληρώσει οι κοπέλες του τηλεφωνικού κέντρού. Το πόσοι «μεγαλοεπενδυτές» των 3 ευρώ θα έχουν διαμαρτυρηθεί θα ήθελα πολύ να το ξέρω.

Μάλλον μας πείραξε η πολλή χοληστερίνη, άλλωστε την έχουμε στα ύψη από τότε που οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια…..

1 comment so far

  1. phlouflis on

    spizaetos λέγεσαι ή το άλλαξες σε …γκρινιάρης; 🙂
    Η χοληστερίνη σίγουρα κάπου μας πείραξε


Σχολιάστε