Σκάστε και δουλέψτε

…»Κατάργηση της σύνδεσης μισθών – πληθωρισμού…..Στόχος του νέου μέτρου, κατά τη Γερμανία, είναι οι εργαζόμενοι να αμείβονται ανάλογα με την παραγωγικότητά τους και να παίρνουν αυξήσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα που φέρνουν. Ετσι, θα υπάρχει κίνητρο να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες.»

Τουτέστιν, όσο αυξάνονται οι τιμές, τόσο περισσότερο πρέπει να δουλεύουμε. Υποθέτοντας πως ο πληθωρισμός είναι στο 3%, για να διατηρήσουμε τα εισοδήματα μας εμείς οι μη προνομιούχοι, σε 20 χρόνια θα πρέπει η παραγωγικότητα να έχει αυξηθεί κατά…60%. Και μην νομίζετε πως ο πληθωρισμός θα πέσει ποτέ στο 0%, αυτό είναι κακό για την οικονομία. Μια «σωστή» οικονομία πρέπει να έχει πληθωρισμό 2-3%.

Στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά καταγράφηκε πτώση της παραγωγικότητας γιατί πλέον οι εργαζόμενοι έχουν ξεζουμιστεί, δεν μπορούν να δουλέψουν περισσότερο. Α, εκεί έχουν να πάρουν αύξηση από την δεκαετία του…1970. Μόνο οι πλούσιοι έχουν αυξήσει τα έσοδα τους, ακόμα και τώρα με την κρίση. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Γερμανοί έχουν να πάρουν αύξηση από το 2000.

Ειλικρινά λυπάμαι όσους έχουν παιδιά. Σήμερα μια οικογένεια θέλει τρεις μισθούς για να τα βγάλει πέρα. Σε μερικά χρόνια θα θέλει 4 και μετά 5.  Θα γυρίσουμε στις παλιές εποχές που ο κόσμος δούλευε από τα 12.

Όπως καταλαβαίνετε, για να το βουλώσει ο κόσμος έχουμε να δούμε πολλή μαγερική, ριάλιτυ, κώλους, βυζιά στην τηλεόραση τα επόμενα χρόνια.

Advertisements

1 comment so far

  1. Stavroula on

    Ίσως αν σταθούμε για λίγο και κοιτάξουμε τον τρόπο ζωής που έχουμε υιοθετήσει, αφαιρέσουμε μερικά από τα περιττά τα οποία έχουμε πιστέψει ότι μας είναι απαραίτητα, και επικεντρώσουμε στα ουσιαστικά και πραγματικά, να βγει και κάτι καλό απ’ όλο αυτό!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: