Περίεργα πράγματα

Εντάξει, εμείς είμαστε σπάταλοι και διεφθαρμένοι και καταφέραμε να μας αναλάβει το ΔΝΤ (αν και η κυβέρνηση μας αυτό ήθελε από την αρχή). Αλλα τελικά, Βρετανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία θα βάλουν και αυτές τους λαούς τους στη δίαιτα. Η Γερμανία το έχει κάνει από τότε που μπήκε στο ευρώ (δεν έχει δώσει αυξήσεις στους μισθούς), η Γαλλία αποσύρει τα κοινωνικά μέτρα.

Τόσες χώρες και τόσοι οικονομολόγοι, δεν έβλεπαν τι έρχεται; Ή μήπως όλο αυτό το πράγμα γίνεται σκόπιμα; Πιο λογικό δεν είναι να αυξήσουν τους φόρους στους πλούσιους; Νομίζω πως στις Σκανδιναβικές χώρες έχουν υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και εκεί πάνω ακόμα δεν έχουν πάρει μέτρα λιτότητας…. Κατά τ’ άλλα οι κυβερνήσεις δουλεύουν για το καλό του λαού. Η δική μας ειδικά κάνει ό,τι μπορεί:’όπως γράφει το Έθνος«….. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τουλάχιστον εκπροσώπων ξένων χωρών -οι οποίοι βεβαίως το επισημαίνουν επιδοκιμαστικά για την «υπευθυνότητα» της κυβέρνησης Παπανδρέου, όχι αρνητικά- σε πολλές περιπτώσεις οι ελληνικές κυβερνητικές προτάσεις υπερέβαιναν τις προσδοκίες των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΕ ως προς τη σκληρότητά τους εναντίον των μισθωτών και των συνταξιούχων!….»

Το μόνο θετικό στη χώρα μας είναι το ότι επιτέλους γίνεται κάποια προσπάθεια συμμαζέματος των ασφαλιστικών ταμείων….Θα σταματήσουν διάφοροι να τρώνε.

Advertisements

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: