Περικοπές και θα σωθούμε;

Η κυβέρνηση θα  εξοικονομήσει 4δις ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ και από τις καταργήσεις 13ου και 14ου μισθού καθώς και των αντίστοιχων συντάξεων.

Αυτά όμως θα αφαιρεθούν αμέσως από την κατανάλωση καθώς και από το φορολογητέο εισόδημα. Χώρια που  ο κόσμος θα κάνει ακόμα περισσότερη οικονομία μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Επομένως το πρόγραμμα σταθερότητας θα είναι μια αποτυχία. Το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση είναι να πουλήσει φθηνά ό,τι έχει απομείνει από τον πλούτο της χώρας.

Πάντως είναι εντυπωσιακό το ότι δε ν αυξάνει τους συντελεστές φορολόγησης για τους πλούσιους. Αφού το κράτος χρεάζεται έσοδα, αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος για να τα αυξήσει και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις από τον πολύ κόσμο. Κατα τ’ άλλα έχουμε σοσιαλισμό στην χώρα.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση περιμένει με το ωραίο της πρόγραμμα να μειώσει το έλλειμα κατά 28δις.  Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα φτάνει τα 30δις. Πότε όμως προσπάθησαν οι κυβερνήσεις να την ελέγξουν; Α, ναι…..Ποτέ. Πάντα υπήρχαν παραθυράκια για τους γνώστες, τα οποία τα έφτιαξε το κράτος. Τώρα που επανέρχονται τα τεκμήρια βρίσκεις Cayenne με 35.000 Ευρώ.

Advertisements

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: