Η Τουρκία και η …… που μας δέρνει

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας εκφράζει την ανησυχία της χώρας του για τα τεκταινόμενα στην Κίνα και μάλιστα δηλώνει πως ειναι και έτοιμη η χώρα του να συνεργαστεί με την Κίνα για την επίλυση του θέματος!

Όπως καταλαβαίνετε, ο «άλλος» τον οποίο διάφοροι θέλουν να….κατανοήσουμε, δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρέμβει, έστω μετρημένα, στα εσωτερικά μιας χώρας 15 φορές μεγαλύτερης. Όταν με το κακό ξεσηκωθούν οι μουσουλμάνοι εδώ, θα προωθήσει την….κατανόηση ή θα προτιμήσει την στρατιωτική επέμβαση; Είναι εντυπωσιακό το πόσο πιστή παραμένει η Τουρκία 20 χρόνια μετά στο δόγμα Οζάλ, ο οποίος μιλούσε για τουρκική παρουσία εως το σινικό τείχος.

Εμείς από την άλλη τα τελευταία 20 χρόνια από υποχωρητικότητα και χαμόγελα σκίζουμε. Ξεκινήσαμε με τον Μητσοτάκη και την υποχώρηση στο θέμα του ελέγχου του εναέριου χώρου, συνεχίσαμε με τον Σημίτη και την αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο και τώρα φέραμε και Τούρκο διοικητή στην Λάρισα (έγινε ένα βήμα μετά από 190 χρόνια έγραφαν τα Τουρκικά ΜΜΕ, μαντέψτε τι βήμα εννοούν….). Αλλά έχουμε χαμογελαστή ΥΠΕΞ χώρια που η αριστερά δεν μας χαρακτηρίζει εθνικιστές. Μιλάμε για μεγάλα επιτεύγματα.

Advertisements

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: