Παρατηρήσεις

Είμαστε περίεργη χώρα. Πως και δεν έγιναν ακόμα διαδηλώσεις για την επίθεση στους δύο αστυνομικούς; Το “ανεξάρτητο” indymedia δεν έχει κάνει ακόμα καμία αναφορά. Μάλλον θα χαίρονται. Ασχολούνται όμως με τον νεκρό διαδηλωτή στη…Σκωτία. Μάλλον οι ζωές των διαδηλωτών είναι πολύτιμες, ενώ των αστυνομικών όχι.  Ούτε sms έχουν σταλεί. Πλάκα θα είχε να πυροβολούσε  αστυνομικός κάποιον αθώο ανήλικο, να στελνόντουσαν τα sms, να ξεκινούσαν οι διαδηλώσεις και μετά να μαθευόταν πως το θύμα  ήταν παιδί…αστυνομικού.

Πέρα από αυτό, ακόμα περιμένω να γίνουν διαδηλώσεις για το ασφαλιστικό σύστημα. Αλλά βλέπω πως την γενιά μου ουδόλως την ενδιαφέρει, οι νεότεροι ούτε καν υποψιάζονται τι γίνεται. Το πλέον εξοργιστικό είναι το ό,τι οι αλλαγές δεν αφορούν το σύνολο των ασφαλισμένων. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι γονείς μου πήραν συντομότερα σύνταξη, η οποία μάλιστα θα είναι και υψηλότερη από τη δική μου -αν την πάρω. Γιατί να μην μεταφερθούν πόροι και στις επόμενες γενιές, ώστε να πάρουμε έστω και λίγο μεγαλύτερη σύνταξη; Προφανώς γιατί οι πολιτικοί θα χάσουν ψήφους ακόμα και από τα μέλη των οικογενειών τους. Στο μεταξύ, υγεία να έχουμε οι νεότεροι για να πληρώνουμε τις συντάξεις των γονιών μας. Έχουμε και τα playstation, τα ωραία μας κινητά, μια χαρά αποζημιώσεις είναι αυτα.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα, οι πλεον τυχεροί (ή μάλλον, τυχερές) είναι οι μητέρες ανηλίκων που πήραν σύνταξη τη δεκαετία του ΄80, σε ηλικία…35 ετών. Ευτυχώς εξισώθηκαν τα όρια από την Ε.Ε., κάτι είναι κι αυτό. Τουλάχιστον θα περιοριστεί αυτό το άθλιο φαινόμενο (αν και μάλλον θα έπρεπε να γίνεται εξαίρεση για τις μητέρες τουλάχιστον 4 ανηλίκων…).

Advertisements

1 comment so far

  1. phlou...flis on

    Αυτά όλα θα γίνουν όταν καταλάβουμε πως αυτό τον πλανήτη και τα …εξαρτήματά του τα δανειστήκαμε από τους επόμενους, τους απόγονούς μας


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: